Creator Lover

Creator Lover
hey kamoo..:)

Monday, 27 February 2012

kawen atur + kawen awal

salam...

hahaha..haloo sume..all the haters n likers...i dont give it dem! yang penting aku sayam korang..betul..aku x tipu sangat..kuikuikui..

okey entry aku arini nk citer psl kwen..ahaha...honestly sbg ppn kami akui,gugurl mmg suke sgt bile talk psl kwen...nth aku pon x phm..tp lumrah nyer camtu..ppn bile couple dorang mesti nak happy ending iaitu married..wht else kn?

ok...skunk aku bukan nak ckp psl aku nk kwen..mmg TAK la..bapak aku x bg...dye cakap..

aien...toksah nak pkir kwen2 skunk ni...abeh blajar dlu.. ayah x kasi...couple bleh...tp syp2 je..

eh taklah,...yang bab couple tu aku tambah...haha..dh x bg kwen mstilah x bg couple kan??hohoho tp jenis bapak aku ni dye ignore je kalu aku nak ade relationship dgn sape2..yang penting jage name family lelok...

ok...akceli...aku nak tanyer...ade lagi kew kawen atur zaman la la ni?? jawapan nyer ade...hmm..dan mnde tu belaku depan mata aku..one of ma besfren diatur kan oleh pamili nyer utk kawen dgn pilihan keluarge.nak tak nak..dorang dah selamat pon...dan yang aku taw life kawan aku tu amat2 miserable skunk...yelah dah almost 4 bulan kawen tapi dia masih jugak x mampu nak sayangkan pasangan dia..sangat sedih kan cerita aku. kalau aku pon tiba2 dikahwinkan dengan stranger  memang melalak la aku tiga ari tiga malam..oh tidakkkkk

dafuq!






haaa...so aku rase aku mmg xkn kwen dgn stranger yang sangat stranger..maksud aku orang yang langsung aku x kenal...tibe mak suh kwen...mmg xkan...even kalu mak nak sgt atur kan perkahwinan aku...at least give me some space utk aku knl my husband wanna be tu...kan? kan?

bagi aku kawen muda memang amat manis tapi mesti ade 6 mende ni AGAMA, RASIONAL,TANGGUNGJAWAB,READY,HARTA dan SABAR. I will explain to you later..dengan sume ni..insyallah la...korang akan bahagia..sayang tu leyh pupuk...even korang clash arini..maybe esok korang dah boleh sayangkan orang len kan...sebab aty ni x tetap...boleh berbolak balik...bagi aku, cool ape kwen mude..tp kne pandai la...ok...aku explain kat korang kay..


AGAMA
as a muslim...kite kene ade menda ni...kita x perlu la nak jadi alim ulama untuk menunjukn yang kita ni baik sangat kan..no no no...x perlu...but recently..ape yang aku nampak lelaki slalu berlagak alim untuk pikat hati pumpuan..wht for?? xpyh sume tu...cukup la sekadar korang taw menda tu, korang boleh pimpin anak2 dan isteri korang dngan baik..dan si isteri pon taw menda ni dengan baik...Insyallah..rumahtangga korang dapat keberkatan...:)

RASIONAL
ok..kenapa aku cakap rasional...manusia yang mampu bertindak dan berfikir secara rasional adalah ciri-ciri pemimpin yang baik...kenapa aku x cakap educated..sebabnyer..nowardays...orang yang bepelajaran x semestinyer mampu berpikir secara bijak...trust me! thats why aku suke laki bijak tapi rasional...even die xdek diploma,degree,phd, whatsoever la...tp as long as dia mampu berfikir secara kritikal dia adelah pemimpin yang baik...nak2 zaman skunk ni..everything mesti nak pakai otak bukan pakai lutut okeyh tak camtu??

TANGGUNGJAWAB
haa...ni pon kriteria penting kot...sebab menda ni pon berlaku based on experience aku...hmm..laki yang xdek tanggujawab seriusly..x pyh kwen la weh...x pyh nak berpikir untuk berkawen pon...please la kalau korang x paham ape itu tanggungjawab...ur guys totally useless...menda ni aku berani cakap sebab aku pernah jumpe spesis bapak orang yang x reti tanggungjawab ni...mmg...ggrrrr...tention jup... dorang ni jenis nak kwen sebab nak make love je kot..dah beranak sume x amek taw..mmg dem! so pleasee...nak kawen bukan senang tolong beresponsible cket k! 

READY
Ready...yer...nak kwen kena la redi weh...giler kalu x...nak kawen soal me me,you you dh xdek dh...oh nooo...nk2 kalu pumpoan..korang kene jage laki korang..urus sume..oh tidak...hehe...byk kali dah aku cakap tidak..haha..entah sebab maybe aku x ready lg kot...yaa...totally correct..:P tp kalu tanyer aku..seelok eloknyer aku nak kwen mude..aku dah give up bercinte! haaaaaa....oh emak kwen kan aku..haha..gatal!

BERHARTA
OK...ape yang aku nak ckp kt sini..korang nak kawen muda x semestinyer korang kne ade bmw, or  korang kene ade umah 17 tingkat..no2...at list korang ade dwet untuk sara bini korang tu...aku pernah bace satu citer..yang laki tu study, popuan pon stdy...laki tu tetap bagi nafkah kat isteri dia taw..even 20rgt...awww...sweet...:) walaupon cket bagi aku bermakna sangat2..:) okay! nak bina kuarga mmg perlukan harta..even nak sebarkan agama pon perlukan harta kan?;)

BERSABAR
hmm...ni sbenarnyer paling penting...x kire la kawen muda ker..kawen yang diatur ker..sabar ni penting ya tuan tuan...sabar ni banyak kelebihan nyer...nak2 kalu kawen muda ni...memang darah panas kan..gaduh cket..kursi meja nak dilambung...kalu korang mampu bersabar...korang terbaik la...tapi aku tak sangat kot..haha..failed disitu..:P


okeyh..aabeh ceramah aku arini...hmm..kalu korang ade sume mende yang aku merapu kat atas ni...korang dah leyh gi pejabat kadi esok daftar kawen kay...haha.. bukan ape..aku cakap ni sebab aku tengok ramai geng2 aku yang kawen mude...memang bagus kawen muda..skurang-kurangnyer korang dah terlepas dose maksiat kan..haa..tp kalu boleh kawen tu bia la bekekalan ke akhir hayat..xnk la kawen sekerat2..sian la generasi korang nty..anak2 korang tu...btul x??btul x??angguk cepat...!!

haa...satu lagi...aku agak pelik parents yang suke menjodohkan anak dorang ni dengan anak sedara mara ker...anak ketua kampung ker...x pon anak pada besfren dorang ker...kenapa??kenapa?? kenapa masih wujud golongan2 ortodoks sebegini?? sedeh aku...common la mak cik..pak cik...give us some space cari pasangn sendri...bukan kami nak cakap yang pilihan mak cik ngan pakcik tu x bagus...bagus! BUT! mak cik ngn pak cik pasti ker yang kami ni akan bahagia??? aiyoooo....menda2 serius camni jangan la dipakse...x payah pakse...taw la kami cari..esok2 ade la cucu..nak berape?? order je..okayh camtu??


okaAY...aku xdek menda da nak carutkan...
AsSalam...:)

#aku memang nak kawen muda..tapi bapak aku x kasi! wahahaha

3 comments: